Social

Orașul din Moldova unde se găsesc cele mai multe locuri de muncă vacante

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că are în evidență 8400 de locuri de muncă vacante şi 34.000 de șomeri.

ANOFM a publicat astăzi Buletinul informativ „Cererea și oferta forței de muncă în sem. I, 2020”, ce conține date despre numărul de locuri de muncă vacante și numărul de solicitanți ai unui loc de muncă, transmite Moldpres.

Cele mai multe locuri de muncă vacante  au fost gestionate de către Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă mun. Chişinău, la finele perioadei având în evidență 2.527 locuri de muncă vacante.

Distribuția locurilor vacante conform activităților economice denotă o preponderență a locurilor din Industrie (32,2%), urmate de Transport și depozitare (12%), Sănătate și asistență socială (10%),

Analizând locurile vacante conform salariilor se atestă o pondere de 34% a locurilor cu salarii mai mari de 5000 lei, urmate de locurile cu salarii în acord (32%) și salarii între 3.001 și 5.000 lei.

O discrepanță între cerere şi ofertă pe piaţa muncii se atestă în aspect de medii rural/urban. Din numărul total de șomeri în evidență la 30.06.20 (34909 persoane)  – 61% erau din localităţile rurale, iar locurile de muncă vacante în acest sector constituiau 12% din totalul de locuri vacante în evidență.

Pe parcursul ultimilor ani, meseria de cusătoreasă rămâne a fi cea mai solicitată de către angajatori, numărul cărora la finele perioadei de referință constituia 15% din locurile vacante în evidență, iar numărul șomerilor care dețineau această meserie era sub 1%.

loading...

Comments are closed.