Alte știri

Parlamentul are un nou secretar general. Tamara Gheorghiță este fost consilier al Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tamara Gheorghița a fost numită în funcția de secretar general al Parlamentului.  Speakerul Igor Grosu a semnat Ordinul privind numirea Tamarei Gheorghița în funcția de secretar general al Parlamentului din 9 septembrie 2021.

Noul secretar general este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutarea angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consilier al Prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorghița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

 

loading...

Comments are closed.