Alte știri

Partidele de opoziție au atacat dur Comisia Electorală, pentru modul de organizare a alegerilor din Capitală. Cum a reacționat CEC-ul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul recentelor acuzații publice la adresa Comisiei Electorale Centrale și a membrilor săi apărute în mass-media, inclusiv că instituția ar fi politizată, CEC a dat azi o reacție publică afirmând că aceste acuzații sunt nefondate, nu sunt probate și conțin subtext politic.

„Constatăm cu regret utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, iar difuzarea unor astfel de informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral”, se arată într-un comunicat publicat de CEC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Comisia subliniază că anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău și validarea mandatului primarului ales.

alegeri locale noi, primari din pd, primaria partid democrat, popularitate partid democrat, alegeri de primar, alegeri chisinau„Comisia Electorală Centrală și, respectiv, consiliul electoral de circumscripție au organizat alegerile locale noi din mun. Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens”, se mai arată în reacția Comisiei.

CEC cheamă la calm toți subiecții electorali, inclusiv cetățenii, partidele politice, instituțiile media și îi îndeamnă să nu implice Comisia în jocuri politice. Instituția garantează că rămîne a fi și în continuare una independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și care va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte.

loading...

Comments are closed.