Alte știri

Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat în campania electorală: „Cu oameni pentru oameni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat, astăzi, 11 iunie, în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în cadrul unei conferințe online. PPO a decis să se lanseze într-un astfel de format din motiv că sistemul educațional a fost unul dintre cele mai afectate în pandemie, iar copiii, timp de un an de zile, au învățat online. Astfel, PPO vrea să-și arate susținerea față de copii, familii și părinți.

„Am duble emoții. Emoții de bucurie. Pentru că ne lansăm astăzi în prima noastră campanie electorală. Și emoții mai puțin pozitive. Pentru că așa, pe Zoom online, au învățat elevii noștri în an de pandemie. Astăzi suntem solidari cu ei. În primul rând cu copiii. Dar și cu părinții, buneii și cadrele didactice. Și noi, ca mii de elevi din toată țara, am avut probleme să ne conectăm online și a fost nevoie să facem câteva teste. La cineva era internetul slab, la cineva nu mergea sunetul, altcineva trebuia instruit. De asta, noi azi în primul rând spunem un mare mulțumesc copiilor pentru că deși cu multe bariere, cu multă indiferență din partea autorităților, au reușit și s-au descurcat să învețe.

333 mii de elevi din toată țară. Mai pui 56 800 de studenți sau 43600 de elevi din învățământul profesional tehnic. Mai trist a fost pentru cei 23 mii de copii care nu au avut dispozitive. Copiii din familii vulnerabile, copiii din familiile monoparentale. Astăzi suntem solidari și cu ei. Nu de la tribune, nu din turnul de fildeș, dar așa cum suntem noi, Partidul Puterea Oamenilor, de la firul ierbii. Simțind problemele noastre reale. Noi, ca start-up politic nou, înregistrați acum 2 luni, am reușit să creăm o platformă pentru Oameni. Oameni simpli, sinceri și diferiți. Agenți economici, avocați, medici, studenți, ingineri, psihologi, iubitori de animale. Și ce ne caracterizează – că suntem cei mai buni în ceea ce facem”, a menționat liderul formațiunii.

Ruslan Codreanu susține că a venit vremea ca toți copiii din Republica Moldova să trăiască simțul oportunităților egale. Indiferent că sunt copii din sate sau orașe, din nord sau din centru, din familii înstărite sau vulnerabile, vorbitori de română, rusă, ucraineană sau găgăuză. Toți copiii trebuie să aibă șansa să devină ce își doresc, iar PPO va munci pentru ei.

În cadrul evenimentului de lansare, candidatul de pe lista PPO, pediatrul Mihai Stratulat, a menționat că formațiunea vine cu un program complet de reformare a sistemului medical din Republica Moldova.

Principalele direcții în reforma sistemului medical vizează:

Majorarea cheltuielilor publice în sănătate;

Optimizarea cheltuielilor, prioritizarea investițiilor și direcționarea fondurilor publice către servicii de sănătate performante și de calitate și utilizarea lor cât mai eficientă;

Depolitizarea sistemului medical;

Regionalizarea spitalelor și sporirea calității serviciului medical pediatric;

Introducerea programelor de sănătate publică pentru depistarea precoce a maladiilor cu grad ridicat al morbidității și mortalității în MD;

„Partidul „Puterea Oamenilor” și eu personal vom deveni vocea copiilor și a părinților în Parlamentul Republicii Moldova. Așa cum am făcut până acum, prin diferite căi, vom continua să luptăm pentru drepturile fundamentale ale copiilor noștri.

NOI nu venim să dezbinăm, noi venim să punem umărul și sp ajutăm acolo unde știm NOI mai bine”, a menționat Mihai Stratulat.

Liderul formațiunii a mai declarat că toți copiii trebuie să aibă oportunități egale și că niciun copil nu trebuie lăsat în urmă.

„Partidul „Puterea Oamenilor” își dorește să devină vocea copiilor în parlament. Lucrurile sunt simple vom investi în EDUCAȚIE, în SĂNĂTATE, în MEDIU, în JUSTIȚIE din perspectiva părinților și a copiilor. Investim în lucruri care într-adevăr contează. Pentru că așa cum zicea marele Spiru Haret ”investești în educație, culegi în economie”.

Nu vom uita nici de agricultori, de râuri de păduri și de mediul înconjurător. Clasa de mijloc în AGRICULTURĂ nu există. Vom reforma tot ce înseamnă subvenții să nu mai ajungă banii la cei care au, dar care într-adevăr au nevoie de ei. NOI ȘTIM CUM. NOI suntem o forță tânără. 80% din membrii noștri nu au mai făcut politică. Vom face din Moldova o țară în care fiecare din noi să simtă că are viitor. APA care o beau copii noștri. Aerul care îl respirăm împreună cu copiii. Pământul și mâncarea care o creștem”, a mai spus Ruslan Codeanu.

În total, pe listă sunt 57 candidați. Primii 10 candidați de pe lista PPO sunt:

1.Ruslan Codreanu

2. Mihai Stratulat

3. Irina Revin

4. Ala Bulgaru

5. Radu Podolean

6. Inga Catlabuga

7. Marin Zavalidrov

8. Ruslan Vasilică

9. Cristina Temizkay

10. Petru Socolan

Partidului Puterea Oamenilor este un partid politic fondat la data de 18 Martie 2021. Partidul este dedicat construirii unei societăți corecte și drepte, în care beneficiile progresului sunt răspândite pe scară largă tuturor.

„Noi SUNTEM GATA să trecem la treabă. Noi vom lupta atâta timp, cât cauza noastră are șanse de victorie. Vrem să trăim la noi acasă și vrem fiecare cetățean al Republicii Moldova să fie mândru de țara lui!”.

loading...

Comments are closed.