Politic

PAS – PDM: Maia Sandu îl provoacă pe Pavel Filip la un duel în direct la Moldova 1

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera Partidului AS Maia Sandu vrea o dezbatere cu Premierului Moldovei Pavel Filip, în direct la televiziunea naţională, pe chestiunea finanțării partidelor și a monopolizării presei.

Politiciana de opoziție susține că premierul Filip, în ultima sa vizită la Bruxelles a discutat cu oficialii europeni despre o scrisoare a PAS, iar Filip s-a făcut că plouă.

„PAS cere modificarea legislației electorale pentru ca cetățenii moldoveni din străinătate să poată face donații mici și transparente. PAS cere să fie limitate donațiile cash pentru partide la minim două sau trei salarii minime pe economie. PAS vrea ca guvernarea să întreprindă măsuri ca CEC și alte organe să investigheze cu adevărat finanțarea partidelor politice”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea PAS solicită interzicerea finanțării indirecte a partidelor de către fundații afiliate partidelor, precum și interzicerea fundațiilor care au legături politice.

„PAS mai vrea modificarea legislației în așa fel ca partidele să colecteze donații pe conturile proprii. PAS cere ca întreg procesul de vot să fie monitorizat cu camere de vedere. Fiecare secție de vot să aibă sistem de monitorizare video”, a mai spus lidera PAS.

La moment Pavel Filip încă nu a dat nici o reacție, fie ca va accepta să iasă la duel cu Maia Sandu în direct la Moldova 1, fie că o va ignora.

loading...

Comments are closed.