„Penalul” Rizea și Șefa USAID în aceeași emisiune la JurnalTV

„Banii n-au miros”. Astfel pot fi descrise situațiile în care televiziunile, aparent independente, în timpul orelor de vârf, oferă cuvântul unor fugari dubioși, condamnați la ani grei de pușcărie, în aceeași emisiune în care mai apoi apar oficiali internaționali care vorbesc despre suportul care-l oferă Republicii Moldova în lupta cu sus-menționații.

În cadrul emisiunii „Ora Expertizei” cu Dumitru Mișin, ediția din 22 noiembrie curent, de la JurnalTV, așa cum se autointitulează, penalul Rizea, a avut toate camerele asupra sa minute în șir, vorbind relaxat dintr-un oficiu de lux. Subliniem că imediat după „prestația” penalului Rizea, în cadrul aceleiași ediții a emisiunii Ora Expertizei, JurnalTV publică și un interviu cu Samantha Power, directoarea agenției americane USAID.

Important este că în intervenția sa, Rizea n-a făcut altceva decât să-și reclameze sursele propagandistice și să spună cât sunt de răi cei care l-au lăsat fără cetățenie moldovenească, după ce s-a aflat că actele au fost obținute ilegal, atunci când a fugit din România.

De menționat că Cristian Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform sentinței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Nu este pentru prima dată când Rizea apare la JurnalTV, însă, ultima prezență nu pare deloc întâmplătoare. Mai mult, JurnalTV a oferit fugarului român posibilitatea să se victimizeze cu doar opt zile înainte de ședința de judecată privind extrădarea sa în România, acolo unde va fi trimis direct după gratii.

Culmea cinismului a unor instituții mass-media moldovenești a fost în momentul special în care penalului Cristian Rizea i s-a oferit cuvântul în aceeași emisiune în care la JurnalTV apare și directoarea agenției americane USAID, Samantha Power.

Cu alte cuvinte, JurnalTV a oferit minute bune de emisie unui condamnat la ani grei în țara vecină pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, cu doar câteva clipe înainte de a fi publicat interviul cu oficialul internațional, care vorbește despre efortul care se depune ca în Moldova să fie obținute rezultate în lupta cu corupția, reforma justiției și promovarea statului de drept.

Interesant este cui aparține decizia de a oferi cuvânt penalului condamnat Rizea în aceiași emisiune cu directoarea agenției americane USAID, lui Dumitru Mișîn sau conducerii JurnalTV. Dubios este și faptul că anterior, Cristian Rizea a fost și invitat special al emisiunii Secretele Puterii cu Alex Cozer, de la JurnalTV.

Total
0
Shares
Total
0
Share