Alte știri

Peste 500 dintre chișinăuienii internați cu COVID sunt în stare gravă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În spitalele cu profil COVID din municipiul Chișinău sunt internați circa 1200 de pacienți și sunt libere peste 400 de paturi. Capitală rămâne în continuare, sub alertă epidemiologică. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, comunică Moldpres.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care s-au tratat de COVID-19 este în creștere, însă tot în creștere este și numărul deceselor. Până în prezent, în municipiu au fost înregistrate 101879 de cazuri de COVID-19 și 1439 de decese.

În prezent, în instituțiile medicale din municipiu sunt internați 1 263 de pacienți, dintre care 59 se află în stare foarte gravă, 558 în stare gravă, iar 662 în stare medie. 64 de pacienți internați în spitalele din Chișinău au fost aduși din mai multe raioane.

Edilul capitalei Ion Ceban a specificat că până astăzi au fost vaccinate 622 de cadre didactice din Chișinău, iar numărul angajaților din sistemul medical care s-au imunizat ajunge la 75 la sută.

loading...

Comments are closed.