Social

Pilonii de delimitare nu sunt un obstacol pentru șoferii din Chișinău! „Nu contează ce mașină ai, pentru a face regulă e nevoie de amenzi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pilonii de delimitare instalați pe bulevardul Ștefan cel Mare pentru a opri șoferii să parcheze pe trotuar se pare că sunt mai puțin utili. Șoferii nu s-au lăsat deloc intimidați ce găselnița administrației capitalei și au decis că nu vor renunța nicidecum la obiceiul străvechi.

Cazul a fost criticat de către mulți internauți care au dat vina pe mentalitatea arhaică a moldovenilor. ” pun pariu că 99% din ăștia care au văzut pilonii, au înțeles că scopul lor este să-i împiedice ca să parcheze pe trotuar, dar i-au ocolit și au parcat cum au vrut, sunt dintre cei care ieri au criticat de ceva pe cei de la guvernare. Că așa-i la noi tradiția” scrie unul din internauți.

Oamenii propun ca să fie aplicate amenzi foarte mari pentru ca să nu mai avem aceste parcări neregulamentare. „Nu contează ce mașină ai, Dacia sau Mercedes, amenzile trebuie să fie aplicate, și în proporții mari pentru ca să fie regulă”, scrie un alt internaut. „Respectul față de lege este o datorie morală a fiecărui om, în primul rând,iar în al doilea rând este o măsură coercitivă.
Trebuie să înțelegem și să ajungem la ideea că legea este o necesitate obiectivă în dezvoltarea socială!”, comunică un alt utilizator.

Recent, Primăria municipiului Chișinău a anunțat despre montarea pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare, în zona centrală a capitalei. Primele 76 de unități au fost instalate pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Vlaicu Pârcălab – str. Mihai Eminescu.

Măsura respectivă a fost luată de autoritățile administrației publice locale Chișinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor și al bicicliștilor pe spațiile special amenajate.

Îngrădiri de acest fel vor fi instalate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri.

În total vor fi montați peste 5 mii de piloni, iar cheltuielile în acest scop – 5,2 milioane lei, sunt acoperite din sursele bugetului municipal.

Sursa poză: Facebook/Ion Harghel
loading...

Comments are closed.