Social

Poliția: Cei care au instigat la violențe pe Facebook în timpul protestelor riscă dosare penale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia a pornit mai multe dosare penale pe numele unor persoane care au instigat la violenţe, pe reţelele de socializare, la protestul de astăzi. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), care au venit cu mai multe recomandări pentru participanţii la manifestaţia de duminică. Oamenii legii au chemat la prudenţă şi protest paşnic.

„Urmează a fi sistată circulaţia rutieră în ziua de 26 august pe următorul perimetru: pe strada 31 August, strada Columna, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Maria Cebotari şi Ismail. Locurile de parcare unde pot să-şi lase unităţile de transport personal în siguranţă sunt: adiacentul Complexului memorial „Eternitate”, scuarul Academiei de Ştiinţă , strada Mihai Viteazu, strada Columna, şi nu în ultimul rând parcarea din adiacentul zonei circului”, a specificat Pavel Apostol, reprezentant al Inspectoratului Naţional de Patrulare.
 
Oamenii legii au anunțat că au identificat mai multe persoane care instigau la violență pe rețelele de socializare. Pe aceste cazuri au fost pornite urmăriri penale.
 
„În cadrul urmăririi penale au fost identificate mai multe persoane care instigă la acţiuni de violenţă. Din conţinutul postărilor respective rezultă că aceste persoane instigă la acţiuni de violenţă, pogromuri, incendieri, de aplicare a armelor şi alte obiecte în timpul protestelor, inclusiv de a opune rezistenţă forţată şi armată reprezentanţilor autorităţilor”, a declarat Grigore Moga, şef adjunct al Direcţiei generale urmărire penală.
 
Începând cu ora 13:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi amplasate două corturi în care se vor afla medicii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dotaţi cu cele necesare pentru a interveni în acordarea primului ajutor. Tot în cadrul acestor corturi va fi pusă la dispoziţie apă pentru cetăţeni.
loading...

Comments are closed.