Social

Poliția de frontieră română a depistat un permis de conducere fals, „fabricat” la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Potrivit autorităților române, în noaptea de 21 spre 22 aprilie curent, în jurul orei 00:00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Drânceni, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de ieşeanul L.C., în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, ieșeanul L.C. a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Ba mai mult, cetățeanul L.C. nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prin intermediul unui cetăţean din Chişinău ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 400 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și: Un obuz german a aruncat în aer doi copii de la Ialoveni

loading...

Comments are closed.