Popșoi a avut o discuție cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a primit-o pe Luminița Odobescu, ministrul român al Afacerilor Externe, pentru discuții axate pe perspectivele cooperării bilaterale și valorificarea proiectelor comune în domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii și educației.

În cadrul întâlnirii, ministrul moldovean a exprimat recunoștința față de sprijinul constant al României în procesul de lansare a negocierilor oficiale de aderare la Uniunea Europeană. România, prin vocea ministrului Odobescu, a reafirmat angajamentul său ferm de a susține Republica Moldova în parcursul său european. „România a fost întotdeauna și rămâne un susținător aprig și sincer al Republicii Moldova în drumul nostru ireversibil către marea familie europeană”, a declarat ministrul moldovean.

Luminița Odobescu a subliniat că România va continua să sprijine Republica Moldova în implementarea reformelor necesare integrării în Uniunea Europeană. „Vă felicit pentru acest moment istoric. Republica Moldova a demonstrat că, dacă există determinare, se poate. Puteți conta pe sprijinul României,” a afirmat Odobescu.

Astăzi, ministrul român va participa la Reuniunea Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share