Alte știri

Povestea femeii de 99 de ani din Croația, care s-a vindecat de Covid. Mesajul transmis după ieșirea din spital

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie în vârstă de 99 de ani, care contractase noul coronavirus, a reuşit să învingă boala după ce a stat internată în spital timp de trei săptămâni. Bătrâna din Croația a transmis că se simte bine și că se bucură că s-a terminat această experiență. 

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a fost internată la sfârşitul lunii octombrie după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat pentru AFP că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani care nu avea simptome.

Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. „Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus”, a adăugat Ljubic Mlinac. „Este o veste atât de bună” în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine, mai scrie sursa citată.

„S-a terminat, mă simt bine”, a declarat ea pentru o publicația din Croația.

Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a raportat circa 140.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 2.000 de decese asociate noului coronavirus.

loading...

Comments are closed.