Politică

Premierul Filip l-a felicitat pe Ion Tighineanu – care a fost ales noul președinte al Academiei de Științe a Moldovei!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Academia de Științe a Moldovei (AȘM) și-a ales un nou președinte, pe Ion Tighineanu, academician și specialist în domeniul nanotehnologicilor. În vârstă de 64 de ani, Tighineanu a fost ales în cadrul Adunării Generale a Academiei. Cu această ocazie, premierul RM Pavel Filip i-a adresat un mesaj de felicitare.

„Felicitări, dle academician Ion Tighineanu, cu ocazia alegerii dvs. în funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Vă doresc să fiți și în noul mandat un lider dedicat cercetării și inovării, AȘM fiind consultantul strategic al Guvernului în aceste domenii. Sunt sigur că, urmare a reformelor promovate, știința națională se va dezvolta cu pași rapizi, iar noi ne vom mândri de rezultatele acesteia. Am spus nu o singură dată – capitalul uman, mai ales tinerii noștri, sunt valoarea cea mai de preț a Republicii Moldova. Vă urez mult succes!”, a spus Pavel Filip.

Ion Tighineanu este un academician cu reputație de la Chișinău, un om care și-a dedicat întreaga viața cercetărilor științifice în domeniul fizicii. Acesta deține titlu de doctor habilitat și a activat mai mulți ani ca profesor de inginerie la Universitatea Tehnică din Moldova. Tighineanu a fost și membru al Academiei de Științe.

Amintim că precedentul șef la AȘM, Gheorghe Duca, și-a dat demisia în noiembrie 2018, după un mandat de 14 ani, pe fundalul unui proces de corupție împotriva sa și a soției. Cei doi au fost acuzați că s-ar fi îmbogățit ilegal luându-și salarii nejustificate, premii și suplimente salariale.

asm, Academia de Stinte a Moldovei, gheorghe duca,

loading...

Comments are closed.