Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu grupul de investitori cehi care au procurat recent Gas Natural Fenosa

Ion Chicu, întâlnire cu investitorii Cehi

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit astăzi cu grupul de investitori cehi care au procurat recent rețelele electrice de distribuție Gas Natural Fenosa. Această întreprindere deservește circa ¾ din consumatorii de energie electrică din Republica Moldova.

Oamenii de afaceri au menționat că decizia de a investi în Republica Moldova au luat-o pe motivul că țara noastră are o amplasare geografică avantajoasă. În continuarea discuției investitorii au informat premierul despre intenția de a implementa proiecte menite să producă energie electrică pe teritoriul Republicii Moldova.

Prin aceste proiecte Republica Moldova își va consolida securitatea energetică și va reduce dependența de sursele de energie din exteriorul țării.

Șeful Executivului a informat investitorii despre prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și obiectivele urmărite.

„Investiția dumneavoastră în Republica Moldova este un mesaj puternic și pentru alți potențiali investitori. Guvernul va face totul pentru a crea condiții maximal atractive pentru mediul de afaceri”, a menționat Ion Chicu.

Citește și: Ion Chicu: Maia Sandu aruncă cu scenarii macabre căutând să culeagă beneficii electorale

 

Total
0
Shares
Total
0
Share