Politic

Președintele Republicii Moldova: „Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice.” Aceasta este poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, legată de privatizările celor mai importante instituții cu capital majoritar de stat.

Liderul de la Chișinău a declarat, în cadrul emisiunii de astăzi ”Președintele răspunde”, că așa întreprinderi precum Calea Ferată, Moldotelecom, Rețelele Energetice trebuie să rămână în proprietate statului, relatează NTV.md.

”Tot ce este strategic, chiar în condițiile unei economii de piață, trebuie să fie proprietatea statului”, a declarat Dodon.

Președintele susține că în domeniile unde activează oamenii de afaceri nu trebuie să intervină statul. Igor Dodon a dat exemplul comapaniei ”Metalferos”, pe care Guvernul a anunțat că o va scoate la privatizare. Potrivit șefului statului, în cazul ”Metalferos” trebuie să fie un concurs transparent cu licitație cu strigare.

Recent premierul Ion Chicu a solicitat suportul partenerilor de dezvoltare pentru a organiza transparent și eficient privatizarea companiei Metalferos, fost monopolist pe piața fierului uzat.

Citește și: Moldova, măsuri de precauție împotriva coronavirus: Ministrul de Interne în vizită la Aeroportul Chișinău

Comments are closed.