Economic

Preț mai mare pentru o parte din energia furnizată de Energocom. Totuși, nu se aplică consumatorilor finali

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 5 octombrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA), cu 1,09 lei/kWh mai mare față de prețul în vigoare. Totuși, nu se aplică și consumatorilor finali.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Factorii care au cauzat majorarea prețului reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central sunt:

aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 748 din 28.09.2022, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare;
aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 747 din 28.09.2022, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare.

Astfel, aprobarea prețului reglementat de furnizare în cuantum de 4,33 lei/kWh are drept scop asigurarea viabilității economice a furnizorului central de energie electrică și consolidarea capacităților financiare ale acestuia, pentru a-și onora obligațiunile de a procura energia electrică produsă de sursele locale.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.