Alte știri

Prima țară care a anunțat că primește turiști vaccinați anti-Covid. Fără carantină și test la sosire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Seychelle, un stat insular din Oceanul Indian, a devenit luna aceasta prima țară din lume care primește turiști vaccinați anti-Covid, potrivit CNBC.

Pe parcursul anului 2020, Republica Seychelle a raportat puține cazuri de Covid-19. Cu excepția unei mici reșteri în iunie, în cele mai multe zile nu s-a înregistrat niciun caz nou.

Problemele au apărut însă după 28 decembrie, când micul stat insular a început să înregistreze peste 10 cazuri zilnic. Până astăzi, Seychelle a înregistrat 1.116 de infectări și trei decese din cauza Covid-19. Numărul este totuși redus pentru o țară cu aproape 100.000 de locuitori – în comparație, SUA are 7.500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Însă jumătate de aceste infectări – mai bine de 500 – au fost raportate în ultimele două săptămâni. Spre deosebirile de cazurile din ultimul an, care s-au înregistrat în mare parte la marinari și turiști străini, virusul a început acum să se răspândească în rândul localnicilor.

În ciuda restricțiilor impuse de autorități la finalul lunii decembrie, care includ închiderea activităților economice și restricții de circulație, bilanțul infectărilor a continuat să crească.

Pe 14 ianuarie, autoritățile din Seychelle au anunțat că deschid granițele pentru turiștii din toată lumea care s-au vaccinat. Persoanele care au primit deja serul anti-Covid nu trebuie să mai intre în carantină sau să fie testați pentru coronavirus la intrarea în țară.

După o săptămână, pe 22 ianuarie, Seychelle a înregistrat un record de infectări – 210 într-o singură zi.

Responsabilii din turismul din Seychelle nu au putut fi contactați de CNBC pentru un punct de vedere.

Guvernul a mai anunțat, de asemenea, că persoanele cu test Covid negativ, ar putea să intre în țară de la jumătatea lunii martie chiar dacă nu s-au vaccinat. Decizia a venit în contextul în care executivul se așteaptă ca 75% din populație va fi vaccinată până atunci.

Seychelle a început în această lună să administreze serul angajaților din sănătate, jurnaliștilor și liderilor politici. Printre cei vaccinați s-a numărat și președintele Wavel Ramkalawan.

Micul stat insular vrea să devină prima țară din lume care să dobândească imunitatea de turmă cu ajutorul vaccinurilor, a transmis Ministerul Turismului din Seychelle într-un comunicat.

Acest stat a primit 50.000 de doze de vaccin Sinopharm, donate de Emiratele Arabe Unite și alte 50.000 de doze Covishield, donate de India.

Ce trebuie să știe turiștii

Persoanele care s-au vaccinat și doresc să călătorească în Seychelles trebuie să demonstreze că au luat o „doză completă” de vaccin – adică două doze, în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna – cu cel puțin două săptămâni înainte de sosire.

De asemenea, călătorii trebuie să prezinte un „certificat autentic” pentru unul dintre „cele patru vaccinuri care primesc în prezent o expunere intensă la mass-media”, pe lângă un test PCR negativ, efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de călătorie.

Călătorii vaccinați trebuie să se cazeze în hoteluri sau pensiuni care au fost certificate pentru călătorii din „Categoria 1”. Începând cu data de 30 decembrie, există 532 de astfel de unități.

De asemenea, sunt primiți și turiștii nevaccinați, dar care au călătorit cu un avon privat, în condiții de siguranță. Și aceștia trebuie să furnizeze dovada unui test PCR negativ.

Sursa: StirilePROTV

loading...

Comments are closed.