Alte știri

Primăria Chișinău a instalat corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

În locurile publice aglomerate din toate sectoarele capitalei au fost instalate corturi anticaniculă, care vor funcționa în intervalul orelor 11:00-18:00, în zilele cu temperaturi extreme. Astfel, la aceste puncte mobile, cetățenii pot solicita ajutor în caz de necesitate și servi un pahar de apă. 

Totodată, precizăm că în transportul public din capitală, pasagerii pot solicita apă potabilă de la taxatori sau șoferi, în timpul călătoriei sau la stația terminus. Mai mult, managerii întreprinderilor de transport trebuie să se asigure funcționalitatea  sistemelor de aer condiționat în toate unitățile de transport public dotate corespunzător.

În altă ordine de idei, amintim că în scopul minimizării impactului caniculei, străzile și bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public sunt stropite cu apă. De asemenea, vor fi stropite cu apă străzile aglomerate și aleile din parcuri și scuaruri.

În perioada estivală au fost redeschise şi cișmelele de apă de pe teritoriul orașului. Sursele de apă sunt amplasate în Parcul „Valea Morilor, în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în Grădina Catedralei, iar din acest an, și în Parcul „Alunelul”.

loading...

Comments are closed.