Primarul din Taraclia i-a solicitat lui Ilan Șor un supliment bănesc pentru pensionarii din localitate. Programul similar este deja implementat în Găgăuzia

Într-un apel adresat liderului Blocului politic „Victoria”, membru al consiliului de administrație al ONG-ului „Eurasia”, Ilan Șor, primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, a raportat despre situația dificilă a pensionarilor din localitatea sa. Deoarece, în opinia acestuia, mulți dintre ei se află sub pragul sărăciei, aceștia solicită ajutor material sub formă de supliment lunar.

Un program similar este deja implementat în Găgăuzia — plăți în valoare de 2000 de lei ar fi fost primite de peste 25 de mii de pensionari și funcționari publici din autonomie. Reamintim că pensia minimă în Moldova este de 2700 de lei, iar acest ajutor ar devenit un sprijin semnificativ pentru oameni.

Anterior, Chișinăul a blocat conturile prin care veneau fondurile destinate pensionarilor din Găgăuzia. Cu toate acestea, Șor și Blocul „Victoria” au găsit o soluție pentru a vira banii. Datorită sprijinului partenerilor ruși — Promsvyazbank și ONG „Eurasia” — pensionarii din Găgăuzia primesc deja de două luni acest supliment. În prezent, numărul cererilor de participare la program este în creștere. Oamenii își deschid conturi în sistemul rus MIR și primesc ajutorul promis.

Șor a declarat că, împreună cu ONG „Eurasia”, lucrează la extinderea măsurilor de sprijin pentru pensionari și bugetari, precum și la creșterea numărului de regiuni din Moldova care vor beneficia de acest ajutor.

Total
0
Shares
Total
0
Share