Economic

Prins de CNA! A cerut 10 mii de euro pentru perfectarea de urgență a cetățeniei române

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din Ștefan Vodă riscă până la șase ani de închisoare pentru trafic de influență. Acesta ar fi extorcat 10.000 de euro, susținând că poate influența urgentarea acordării cetățeniei române. Infracțiunea a fost curmată de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, care l-au reținut în flagrant delict pe suspect.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, în vederea înregistrării urgente a dosarului de redobândire.

Pentru suma de 10.000 de euro, suspectul ar fi promis să acumuleze setul de acte necesare pentru dosar, chiar dacă solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiileTotodată, acesta asigura obținerea ulterioară în termeni restrânși a pașaportului român.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, reținerea în flagrant a avut loc într-un centru comercial din capitală. În rezultatul percheziției corporale, prima tranșă de 1.000 de euro transmiși sub controlul CNA au fost predați benevol de către suspect

Banii erau ascunși în copiile xeroxate ale unor certificate de naștere din buzunarul pantalonilor bărbatului. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

Actualmente se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a suspectului. O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.

loading...

Write A Comment