Problemele agricultorilor ucraineni au fost discutate de Maia Sandu cu Volodimir Zelenski

În timpul vizitei sale de lucru în Republica Elenă, șefa statului a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Oficialii au vorbit despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul nostru, despre ultimele evoluții de pe front și despre parcursul nostru european.

„În această săptămână, când Republica Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a subliniat Sandu.

La fel, președintele a vorbit cu omologul său de la Kyiv și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment internațional de prim-ministrul Dorin Recean.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor”, a mai spus șefa statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share