Actual

Procurorul general a fost reținut? PG nu confirmă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Briefingul de presă anunțat de către procurorul general pentru ora 18.00 nu a avut loc. Mai multe portaluri scriu că Alexander Stoianoglo a fost reținut, informație neconfirmată până la această oră de instituție.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu mascați care întră în clădirea Procuraturii, autorii sugerând că au mers sa-l aresteze pe procuror.

Nici șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordianu, nici purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, nu au răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma reținerea lui Alexander Stoianoglo, transmite IPN.

Pe site-ul web al Procuraturii Generale, la fel, nu există nici o informație confirmativă sau infirmativă privind subiectul dat. Ultima informație publicată este invitația la briefingul de presă.

Mai devreme, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a scris pe Facebook că a fost informat, prim mail, că procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor să analizeze aspectele invocate în sesizarea deputatului Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo a decis pornirea urmăririi penale a procurorului general și suspendarea acestuia din funcție pe durata anchetei.

În sesizarea depusă, Lilian Carp a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”.

loading...

Comments are closed.