Externe

Protest în București. Organizatorii aşteaptă un sfert de milion de oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou protest urmează să aibă loc sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei, organizatorul manifestaţiei anunţând că aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze paşnic. Traficul din zona Guvernului va fi restricţionat.

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. Printre acestea, se numără:

– finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
– implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;

– mplementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
– reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
– centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
– modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;
– demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Manifestaţia a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, de altfel organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, declarând că se aşteaptă la această cifră.

Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului.

Sursa: mediafax.ro

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.