Politic

Renato Usatîi a avut dreptate! Dodon a ținut moldovenii ostatici în Afganistan până în ajunul alegerilor pentru a-și face PR

Pinterest LinkedIn Tumblr

În luna aprilie a anului trecut, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, anunța că moldovenii care sunt ținuți din 2015 ostatici de către talibanii din Afganistan, vor fi eliberați în ajunul alegerilor parlamentare, după ce Igor Dodon ar fi ajuns la o înțelegere cu talibanii. Chiar dacă comunitatea internațională nu acceptă ca talibanilor să li se de-a bani în schimbul ostaticilor, conform lui Usatîi, Dodon ar fi transferat teroriștilor circa 2 milioane de dolari.

Usatîi mai declara că Igor Dodon special îi va ține pe moldoveni ostaticii talibanilor, pentru ca să-i elibereze în ajunul alegerilor și să arate moldovenilor cât de bun este dânsul. Când Usatîi a făcut declarația dată, se discuta ca alegerile să aibă loc în toamna anului 2018. Iar schimbarea datei alegerilor pe 24 februarie 2019, a însemnat că moldovenii au mai fost ținuți ostatici încă aproape 4 luni de zile, de dragul PR-ului politic pentru Igor Dodon și PSRM.

Coincidență sau nu, dar astăzi, când sunt mai puțin de 2 săptămâni până la alegerile parlamentare, Igor Dodon a anunțat că ostaticii moldoveni au fost eliberați, iar în următoarea săptămână, adică cu doar două zile înainte de alegeri, piloții moldoveni vor fi aduși la Chișinău.

Probe privind eliberarea moldovenilor în schimbul la 2 milioane de dolari, Usatîi nu a prezentat deocamdată. Totodată, săptămâna trecută, liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalnin, a declarat că Dodon a adus cu avionul Gaz Prom de la Moscova 20 milioane de dolari pentru a finanța campania electorală a PSRM-ului.

Telegraph Moldova amintește că pe 24 noiembrie 2015, un elicopter moldovenesc a fost doborât de talibani din Afganistan. În acel moment, 18 persoane se aflau la bordul elicopterului, dintre care și trei moldoveni. În urmaimpactului, unul dintre piloți, Oleg Groza, a decedat, ulterior trupul său a fost repatriat și înmormântat pe 20 decembrie la cimitirul Armenesc din Capitală.

Ceilalți doi piloți care au fost ținuți ostatici din 2015 până în 2019 sunt Lionel Buruiană și Mihail Crihan.

loading...

Comments are closed.