Renato Usatîi: ”Incompetența, prostia, și corupția guvernării sunt principalele cauze ale dezastrului economic din Moldova”

Cauza principală a dezastrului din economia țării este incompetența, prostia, iar uneori și corupția celor de la guvernare. În loc să caute soluții cum să păstreze investitorii, ei fac ca aceștia să plece. Declarația a fost făcută de președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii ”Puterea e în Adevăr”.

”Pleacă agenții economici din Moldova. Din sectorul real pleacă această companie Fujikura care a avut peste 1200 de angajați. Se închide o fabrică la Căușeni, cu investiții germane. Oamenii rămân fără lucru și pleacă din țară”, a spus Usatîi.

Președintele ”Partidului Nostru” susține că problema trebuie rezolvată fundamental.

”Am propus să începem cu crearea școlilor profesional-tehnice. Nicio reacție. Actuala conducere a zis că e scumpă întreținerea reședinței de la Condrița. M-am oferit să o iau în arendă, să plătesc 2 milioane de lei în buget și să fac un centru social acolo. N-au acceptat. Nici idea creării farmaciilor electronice în fiecare sat n-a fost acceptată. În același timp, ei nu au fost în stare nici măcar să instaleze blocuri sanitare la vămi pentru șoferii de TIR”, a declarat liderul PN.

Renato Usatîi a amintit că în trei ani de mandat al PAS, din Moldova au plecat 120 de mii de cetățeni, iar majoritatea dintre aceștia sunt tineri. Moldova a înregistrat anul trecut o creștere economică de doar 0,7%. Pentru acest an, instituțiile financiare internaționale au redus prognoza creșterii economice în Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share