România nu va permite ca Republica Moldova să intre într-o criză energetică

Preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Marcel Ciolacu a dat asigurări că ţara noastră nu va intra într-o criză energetică. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, la Chişinău, după semnarea Declaraţiei comune a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, scrie trm.md

„Nimic şi nimeni nu poate sta în drumul pe care îl parcurge Republica Moldova spre Uniunea Europeană, mai ales în acest context, cu un garant, un stat membru al UE de 15 ani – România. Nu vreau să intru în nici un detaliu, în schimb vreau să spun cu certitudine: Republica Moldova nu va intra într-o criză energetică, nici în ceea ce priveşte gazul şi nici în ceea ce priveşte electricitatea. De aceea România are datoria să fie în toată această perioadă alături de Republica Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu.

La rândul său, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu a menţionat că Republica Moldova are suficiente surse de aprovizionare cu gaze şi energie electrică.

„Noi am mai avut un soc similar în anul 2005, poate nu e chiar bine de comparat, dar ca efect a fost bun. A fost un embargo la vinurile moldoveneşti. Până atunci producătorii noştri credeau că vinul poate fi vândut doar într-o singură destinaţie. Embargoul vinurilor din 2005 le-a servit drept un imbold extraordinar să ajungă să-şi vândă producţia oriunde în lume. Noi avem mulţi prieteni în Occident, în Uniunea Europeană, cu care împreună o să putem diversifica sursele de aprovizionare cu gaze şi electricitate şi, credeţi-mă, o să fim mai bine pregătiţi pentru iarna viitoare şi pentru cele ce vor urma”, a mai spus Igor Grosu.

Total
0
Shares
Total
0
Share