S-AU DESCHIS LOCALURILE: Care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm în restaurante

Începând cu ziua de astăzi, își reiau activitatea unitățile de alimentație publică. Sunt un șir de condiționalități și reguli care au fost adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite Telegraph.md

„Ele trebuie respectate cu strictețe, atât de agenții economici, cât și de cetățenii care utilizează aceste servicii. Săptămâna curentă, autoritățile competente  vor  verifica corectitudinea implementării măsurilor de precauție și control a infecției COVID-19” a menționat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul briefing-ului de prezentare a informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19.

Astfel, reprezentanții unităților de alimentație publică trebuie să respecte următoarele măsuri:

  1. Efectuarea dezinfecției utilajului de lucru, suprafețelor și spațiilor de depozitare, producere și deservire la deschiderea localurilor
  2. Monitorizarea stării de sănătate a angajaților și realizarea termometriei la începutul zilei de muncă
  3. Asigurarea angajaților cu echipament de protecție (măști, mănuși, șorțuri, viziere)
  4. Instalarea la intrarea în local, a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool
  5. Instalarea ecranelor de protecție la case și locurile de preluare a comenzilor
  6. Efectuarea termometriei fiecărui vizitator la intrarea în local
  7. Asigurarea respectării distanței fizice  de 1,5 – 2 m între persoane. Se permite deservirea la mese  a maximum 4 persoane (excepție sunt membrii familiei de gardul unu și doi)
  8. Dezinfectarea meselor după fiecare client
  9. Dezinfectarea spațiilor de lucru a personalului, spațiilor de deservire și grupurilor sanitare la fiecare 2 ore.

MSMPS îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție, să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de minim 1 m.

Total
0
Shares
Total
0
Share