Oficial

Șase milioane de lei pentru renovarea căminului Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Cine a alocat banii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ivan Gheorghiu au efectuat astăzi, 13 iulie, o vizită de lucru în cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor  Naționale (CSPLN).

Oficialii au discutat cu directorul CSPLN, Nicolae Ceban și antrenorii loturilor naționale despre reluarea procesului de instruire și antrenament în conformitate cu  „Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în sălile de sport și fitness, pentru desfășurarea antrenamentelor și a procesului de instruire organizate în spații închise”; pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice; necesarul de vitamine și preparate nutritive pentru sportivii Loturilor Naționale; demararea lucrărilor de reparație a căminului CSPLN etc.

Ministrul Igor Șarov a afirmat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să investească în modernizarea și dotarea Centrului, pentru ca sportivii noștri să beneficieze de condiții favorabile procesului de antrenament și recuperare.

În context, menționăm că pentru reabilitarea infrastructurii CSPLN, în anul 2020, din bugetul de stat vor fi alocate 6 mln. lei pentru renovarea căminului unde sunt cazați membrii loturilor naționale.

Totodată, amintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat în acest an din bugetul de stat suma de 2 mln. de lei pentru procurarea vitaminelor și preparatelor nutritive pentru sportivii Loturilor Naționale.

loading...

Comments are closed.