Actualitate

SCRISOARE DESCHISĂ // Investiție chineză, în mărime de 500 mln. USD, dată peste cap de către un fost consilier al Ambasadei Republicii Moldova în China

Pinterest LinkedIn Tumblr

În toamna anului 2010, presa de la Chișinău titra știri cu titlurile ”Compania chineză NK Allfriends INT’I Business Consulting Limited va investi în Moldova cel puţin 500 mln USD” (Azi.md), ”Cinci sute milioane dolari investiţii chineze în calitate de prim pas” (Timpul.md), precum și un interviu pentru Agenția de presă Info-Prim Neo, cu titlul ”Pentru investitori cu calităţi de analiză Moldova va fi atractivă. Interviu Info-Prim Neo cu Shi Yan Lin, directorul companiei chineze NK Allfriends INT’I Business Consulting Limited”.

Totuși, această investiție ar fi fost deturnată de către Radu Plămădeală, fost consilier al Ambasadei Republicii Moldova în China, declară Shi Yan Lin.

Shi Yan Lin
Shi Yan Lin, investitorul din China

Printr-o scrisoare deschisă în adresa conduceri de la Chișinău, investitorul chinez povestește ce a făcut pentru Republica Moldova și cum a rămas fără afacerile sale.

Shi Yan Lin mai susține că a investit în Moldova împreună cu SINOMACH (China National Machinery Industry Corporation), iar directorul acestei companii a reușit să aibă și o întrevedere cu premierul de atunci al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.