Scrisoare EMOȚIONANTĂ adresată unui interpret rus, scrisă de mama a cărei fiică de 16 ani a decedat

Элджей, Eldjey

Scrisoare către Элджей (Eldjey)

Bună ziua, Alexei!

Eu sunt mama Olgăi. Fiica mea și cu mine am aflat despre tine în martie 2017. Trebuie să spun că ești un tânăr foarte talentat. Felicitări pentru noul tău album. Iată versurile mele preferate: «Кинули по половинке у клуба, кинули по половинке в такси… Музло е*ашит, и нас е*ашит» și, de asemenea: «Один парень говорил, что не любит кокаин, но ему нравится, как он пахнет».

Dintre cele nouă melodii de pe disc, șapte sunt despre droguri. Subiect puternic și relevant. Și dacă mai devreme vorbeai despre experimente cu droguri sintetice, acum cocaina a devenit personajul principal. Există o evoluție a creativității.

Un pic despre noi. Suntem locuitorii unui oraș mic de provincie. În 2017, am împlinit 40 de ani, Olga – 16. Tatăl ei a murit în a doua campanie cecenă, de atunci am devenit nu numai mamă, ci și tată și cel mai bun prieten al copilului meu. Se pare că psihologii o numesc hiper-custodie.

Odată ce Olga a auzit melodia «Рваные джинсы» la radio și s-a îndrăgostit imediat de tine, a început să caute informații pe Internet, a descărcat albume și fotografii, a examinat clipuri în detalii. Întrucât sunt o mamă neliniștită, am urmărit în mod regulat istoricul pe motoarele de căutare. S-a dovedit că fiica mea era interesată de „ce este ecstasy” și „cum să cumperi ecstasy”.

Am vorbit mult timp. I-am explicat și am implorat-o, i-am arătat Olgăi filmul „Requiem for a Dream”. Adevărat, nu a impresionat-o. După părerea fiicei, în film vorbim despre droguri tari, periculoase, iar Eldjey stă pe amfetamină, care turmentează bine. Acesta este precum ai bea o doză de energizant. Atunci poți dansa toată noaptea și să nu te simți obosit. În acel moment, conversația s-a încheiat cu o ceartă, dar după câteva zile ne-am împăcat și Olga mi-a promis că nu se va atinge de ecstazy și substanțe similare.

Alexei, într-adevăr, în calitate de persoană rezonabilă, nu înțelegeți că, cu melodiile dvs., creșteți cererea de otravă? Milioane de adolescenți și copii te ascultă. Trec printr-o vârstă dificilă, nu au încredere în părinții lor, le este frică să nu fie ca toți ceilalți și le este frică să nu fie ca toți ceilalți, aleargă din plictiseală și sumbritate, iar în melodiile tale viața este strălucitoare, ultramarină, în culorile curcubeului precum bulele de săpun. Ești mai periculos decât un câmp de mac și un cartel columbian de droguri.

Acum patru zile, la balul de absolvire, fiica mea, după ce a mirosit „sare”(n.r. droguri sintetice) în toaletă, a căzut chiar pe ringul de dans. Toată lumea în jur credea că simulează , pentru că zâmbetul a rămas pe fața Olgăi. În acel moment cânta Piesa ta: «Экстази, меня унеси».

Și s-a dus. Olia avea o inimă slabă și probabil știi că „sarea” nu poate fi amestecată cu alcoolul. Ea nu a știut. Nu sunt incluse instrucțiuni. Medicii nu au avut timp.

«В стакане газировка, а у нас передозировка»(vers din  cântecul lui Eldjey)

Am un vis. Vreau să iau pușca de vânătoare a soțului meu, să vină la concert și să trag de două ori în gura ta stupidă, care scoate apeluri la moarte. Apoi reîncărcând să trag din nou, imbecilule…

Scuze, nervi. Sunt o persoană rezonabilă și înțeleg totul despre alegorii, metafore, semnificații duble, imagini artistice, înțeleg și totul despre vinovăția mea – nu am văzut-o, nu am salvat-o. Până la urmă, este doar un accident, un lanț de neplăceri, fără noroc. Nu am avut noroc că Olga impresionată, a început să vă asculte piesele. Nici norocul, că la școală se poate cumpăra liber o doză. Ghinionul că comerțul este acoperit de Ministerul Afacerilor Interne. Am avut ghinion ca drogurile să-i fi fost vândute fiicei mele de către colegul ei de clasă, care trebuia să vândă pentru a primi și el o doză. Pur și simplu, б*ять, nu am avut noroc. Așa a fost ziua. Știți, Alexei, uneori visele devin realitate.

Visul meu, desigur, nu se va realiza, așa că am inventat o dorință – destul de modestă și inocentă. Mi-aș dori să aveți copii și ei să repete calea vieții a eroilor pieselor lui Eldjey. Până la urmă, oferiți instrucțiuni mai mult decât detaliate, nu?

Dorindu-ți succes creativ, mama Olgăi.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share