Social

Secretarul de Stat, Maxim Popov, în vizită de inspectare a ocolului silvic Zloți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de Stat , Maxim Popov, însoțit de reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului au efectuat o vizită de inspectare a ocolului silvic Zloți din cadrul Întreprinderii Silvice Cimişlia.

La fața locului oficialul a explicat că în adresa ministerului au parvenit mai multe sesizări cu referire la lucrărilor silvice desfășurate în regiune.

„Necesitatea efectuării unei vizite ad-hoc de inspectare, este rezultatul mai multor sesizări venite la MADRM.  Astfel, scopul vizitei este de a observa corectitudinea lucrărilor silvice desfașurate pe teritoriul Ocolului Silvic Zloți”, a informat Secretarul de Stat, Maxim POPOV.

Împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Protecție a Mediului a fost evaluată masa lemnoasă la tăierile principale și a respectării hărților de amenajament, precum și au fost numarate cioturile de arbori și evaluată masa lemnoasă obținută în urma tăierii în rasă.

„Asemenea vizite de lucru vor fi efectuate zilnic, pentru a evolua întreg fondul forestier și pentru a responsbailiza toți actorii implicați, inclusiv angajații Moldsilva.  În perioada următoare vom avea o pozitie clară vis-a-vis de reformarea Agenției Moldsilva pentru a eficientiza activitatea instituției și a nu admite tăieri neautorizate”, a precizat Maxim Popov

Citește și: Meteorologii anunță cod galben de îngheț

loading...

Comments are closed.