Alte știri

Ședința CUC a fost amânată din cauza unui focar de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei Unificate de Control nu s-au întrunit nici astăzi în cadrul ședinței de lucru. Potrivit unui comunicat emis de Biroul de Reintegrare, ședința a fost amânată din cauza apariției unui focar de Covid-19 în rândul Comandamentului Militar Întrunit, transmite Telegraph.md.

Astfel, în următoarele săptămâni Comisia Unificată de Control va activa în regim de lucru la distanță și va fi menținută comunicarea permanentă între toate componentele operațiunii de pacificare, inclusiv la nivelul Comandamentului Militar Întrunit și al observatorilor militari.

Începând cu 8 octombrie curent partea transnistreană blochează deschiderea ședințelor ordinare ale Comisiei Unificate de Control. Exponenții Tiraspolului resping includerea pe ordinea de zi.

„Delegația Republicii Moldova va continua să promoveze pe agenda Comisiei Unificate de Control luarea unor decizii prin care să fie eliminate posturile de control „grănicerești” ilegale, alte structuri militare decât cele care fac parte din Forțele Mixte de Menținere a Păcii și să fie puși în libertate cetățenii răpiți de structurile neconstituționale în Zona de Securitate”, mai scrie în comunicat.

Citește și: Republica Moldova și România cooperează în domeniul siguranței rutiere, în cadrul unui proiect finanțat de UE

loading...

Comments are closed.