Alte știri

Sergiu Sîrbu: ”Pentru Moldova” își dorește o foaie de parcurs pentru alegeri anticipate, elaborată civilizat și argumentat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” a propus tuturor fracțiunilor să inițieze în Parlament un dialog constructiv pentru elaborarea unei foi de parcurs, care va duce la alegeri anticipate. Ne dorim un plan civilizat, argumentat pentru a nu arunca țara într-o criză profundă chiar în plină iarnă, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova.

”Noi am spus că suntem gata să discutăm, pentru că trebuie să acționăm responsabil. Nu putem merge pe emoțiile unor partide, care nu țin cont de situația din țară, ci doar de proprele interese. Este necesar de stabilit argumentat data alegerilor și, reieșind din această să decidem când este oportun să demisioneze Guvernul. De bine de rău, trebuie să avem și un buget adoptat ca să asigurăm funcționarea instituțiilor statului, a economiei și efectuarea plăților sociale. Chiar și pentru alegeri avem nevoie de bani în buget”, a punctat Sergiu Sîrbu.

Sîrbu a mai spus că circumstanțele declanșării alegerilor urmează să fie examinate atât din punct de vedere juridic, cât și a consecințelor social-economice. Totodată, deputatul ”Pentru Moldova” a remarcat că partidele care au protestat duminica trecută în piață nu se grăbesc să realizeze pași concreți în această direcție, din ce pot fi făcute concluzii că nu își doresc cu adevărat dizolvarea Parlamentului. ”Vedem că unii dintre cei care au strigat în piață anticipate, își scimbă accentele. Deja vorbesc și de un guvern tehnocrat”, a enunțat Sergiu Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a subliniat că Platforma ”Pentru Moldova” nu a coalizat cu nimeni în acest Parlament, dar va promova o agendă proprie, bazată pe interesele cetățenilor, iar acuzațiile aduse de către partidele de dreapta nu sunt fondate. ”În acest Parlament toți au făcut alianță oficială cu PSRM. Blocul ACUM chiar a semnat că nu va coaliza cu socialiștii, dar ulterior au împărțit funcțiile cu Igor Dodon. PDM – la fel, până nu demult au fost în coaliție și au împărțit cu ei guvernarea. Noi avem agenda proprie și vom vota foarte pragmatic proiectele în Parlament. Oamenii s-au săturat de lozinci pompoase, care la un anumit moment chiar prind. Însă unii pleacă, alții vin, dar problemele rămân. Asta și ne-a motivat să schimbăm accentele pe proiecte orientate spre oameni”, a conchis deputatul ”Pentru Moldova”.

loading...

Comments are closed.