Politic

Sheriff Tiraspol s-a lovit de realitatea dură: Transnistria este o regiune separatistă, iar conturi bancare nu poate avea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vadim Krasnoselsky i-ar fi spus prim-ministrului R. Moldova Natalia Gavrilița, în cadrul discuției telefonice de marți, 19 octombrie, că sportivii de la Sheriff nu pot primi fondurile câștigate deoarece clubului nu-i permit să deschidă un cont în băncile din Moldova, anunță serviciul de presă al așa-numitul lider de la Tiraspol, scrie zdg.md, însă informația nu a fost confirmată de către Guvernul de la Chișinău.

În cadrul discuției a fost menționată inclusiv „problematica bancară”. Vadim Krasnoselsky a vorbit despre entitățile economice din Transnistria cărora, potrivit lui, li se refuză deschiderea conturilor în băncile moldovenești. Drept exemplu a menționat clubul de fotbal Sheriff.

„Sportivii echipei de la Tiraspol, care este locomotiva întregului fotbal moldovenesc, nu pot primi fondurile câștigate, deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea să deschidă un cont în valută în rețeaua bancară a Moldovei.

Agenda de negociere devine din ce în ce mai voluminoasă, iar problemele legate de serviciile bancare, telecomunicații, libertății de mișcare, încetarea cauzelor penale motivate politic rămân actuale din cauza refuzului părții moldovenești de a urma exemplul regiunii transnistrene și de a implementa acordurile semnate”, i-a spus Krasnoselsky prim-ministrului Natalia Gavrilița.

loading...

Comments are closed.