Politică

Sondaj: Cei mai mulți moldoveni consideră că o alianță între PDM și PSRM e cea mai bună soluție pentru țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

IMAS a realizat cel mai nou sondaj sociologic, iar astăzi a fost publicat barometrul socio politic al companiei. Datele de sondaj au fost culese în perioada 17 martie – 5 aprilie curent, de la un număr de 1110 respondenţi cu vârste de peste 18 ani de pe teritoriul Republicii Moldova.

Una din întrebările pe care le-au primit persoanele intervievate a fost cu privire la potențialele coaliții de guvernare. Cel mai mare procent din respondenți susține o coaliție între PSRM și PDM, aceasta variantă a fost aleasă de către 31%. Pe poziția a doua, nu se află nici o alianță, 24% din respondenți consideră că cea mai bună variantă ar fi desfășurarea alegerilor anticipate.

20% din moldoveni consideră cea mai bună variantă pentru dezvoltarea țării noastre ar fi o coaliție între PSRM și ACUM. 15% dintre moldoveni se pare că nu știu ce variantă le-ar conveni mai mult sau pur și simplu nu doresc să răspundă și doar 10% susțin o coaliție între ACUM și PDM.

Într-o altă întrebare, care dintre coaliții cred moldovenii că va reuși cel mai bine în următorii 4 ani, cei mai mulți dintre moldoveni că anume o coaliție între PSRM și PDM ar putea cel mai bine să creeze locuri de muncă, să îmbunătățească infrastructura de drumuri, să crească nivelul de trai al oamenilor, să ajute pensionarii, să ofere șanse noi pentru tineri, să aduce investiții străine, să îmbunătățească ordinea publică, să dezvolte economia țării, să se ocupe de problemele reale ale cetățenilor și să asigure mai multă stabilitate.

Procentul celor care au nominalizat anume o alianță între PSRM și PDM în toate cele spuse mai sus, oscilează între 36 și 39 unități procentuale. Pe poziția a doua, se află alianța PSRM și ACUM, procentul acestora este între 22 și 24 puncte procentuale. Pe poziția a treia, nu este nici o alianță, iar aproximativ 13-14% sunt sceptici și spun că nici o alianță nu va realiza schimbări. În jur de 11-12% consideră că alianța blocului ACUM cu PDM-ul va reuși să realizeze multe lucruri pozitive pentru Republica Moldova, iar 12-14% spun că nu știu sau nu răspund.

loading...

Comments are closed.