Sondaj făcut de americani: 69% dintre moldoveni sunt nemulțumiți de dezvoltarea democrației în R. Moldova!

Colaj viral pe facebook, Internauții o acuză pe Maia Sandu că în loc să majoreaze salariile majorează prețurile, serviicile comunale republica moldova, dodon maia sandu, acum psrm, 

Aproximativ 69% dintre moldoveni sunt nemulțumiți de dezvoltarea democrației în Republica Moldova. Acestea sunt datele prezentate de ultimul sondaj de opinie realizat de Institutul Republican Internațional (IRI). Totodată, circa 68% dintre moldoveni consideră că guvernarea nu face reformele care sunt necesare pentru dezvoltarea economiei.

La fel, peste 80% dintre persoane văd corupția ca fiind una dintre cele mai serioase probleme din Republica Moldova. Cauza corupției este lipsa controlului guvernamental, acțiunile oligarhilor, sărăcia și nivelul de educație al cetățenilor. Corupția este prezentă printre medici, polițiști, profesori și deputați.

Sondajul IRI mai arată că moldovenii doresc ca Guvernul să acorde prioritate problemelor economice și prestării serviciilor publice atât la nivel local cât și național.

Alianta ACUM-PSRM, ACUM-PSRM, ACUM, PSRM, Igor Dodon, procuror european, Maia Sandu, Andrei Nastase, Guvernul Sandu, Guvernul condus de Maia Sandu, promisiuni electorale, Maia Sandu cedeaza in fata lui Dodon, fara procuror europeanAmintim că de la începutul lunii iunie PDM s-a reatras de la guvernare, iar puterea de stat a fost preluată de alianța partidelor ACUM-PSRM. În prima lună de guvernare, aceștia au venit doar cu inițiative legisltive care i-au dezamăgit pe cetățeni: stoparea programelor Prima Casă, Un doctor pentru fiecare, Drumuri bune pentru Moldova, Cutia cadou pentru bebeluși, etc.

Totodată, Guvernul Sandu a încheiat un acord de împrumut de 46,5 milioane de dolari de la FMI, iar în urma acestei înțelegeri se propun câteva măsuri fiscale austere, precum: creșterea cotei TVA pentru agenții economici din domeniul HORECA de la 10 la 20%, majorarea impozitelor pe venit a cetățenilor de la 12 la 18%, cât și anularea tichetelor de masă gratuite pentru muncitori. Alte majorări se propun pentru impozitele de la vânzarea imobilelor și impunerea unei taxe pentru primirea cotelor de peste hotare mai scumpe de 200 de euro. 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share