Politic

Sondaj: PDM peste PPDA și la un pas de partidul Maiei Sandu! Iată cum ar vota moldovenii în caz de alegeri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doar 4 partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri – sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, la comanda unui ONG. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PPDA, scrie protv.md.

Daca duminica viitoare ar avea alegerile parlamentare, 18% sau aproximativ fiecare a cincea persoana intervievata nu ar sti cu cine sa voteze, alte 4% nu vor participa la vot. Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, pentru ce partid ati vota?

PSRM – 36,6%

PAS – 11,9

PD – 11,2%

PPDA – 10,6

PCRM – 2,1%

PN – 1,6%

PARTIDUL SOR – 1,2%

Alt partid – 2,1%

Pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova sunt gata să voteze 36,6% dintre persoanele intervievate, pentru Partidul „Acţiune şi Solidaritate”– 11,9%, pentru Partidul Democrat din Moldova – 11,2%, pentru Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” – 10,6%, pentru Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 2,1%, pentru „Partidul Nostru” – 1,6%, pentru Partidul Şor – 1,2%, pentru un alt partid / candidat independent – 2,1%.

Sondajul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova, la comanda Filialei din Chişinău a Institutului International de monitorizare a dezvoltarii democratiei, parlamentarismului si respectarii drepturilor electorale ale cetatenilor statelor membre ale Adunarii Interparlamentare CSI.

Studiul a fost efectuat in perioada 1 – 12 septembrie, pe un eșantion național de 1191 de persoane din 77 de localități din Moldova. Sondajul are o marja de eroare de 3 la suta.

lideri politici chisinau, plahotniuc, maia sandu, dodon, nastase, pdm, psrm, pas, ppdaUltimul sondaj al Demografilor, realizat acum doua luni si prezentat pe 11 iulie, arăta așa:

PSRM – 49,7 %

PPDA – 15,9%

PD – 13,5 %

PAS – 11,1 % 

PCRM – 2,8%

PN- 2,5%

Partidul SOR – 1,2%

Alt partid – 3,3%

loading...

Comments are closed.