Soros și Clinton atacă Facebook

Clinton Hillary, George Soros, atac la adresa Facebook, acuză facebook,

Clinton l-a criticat pe fondatorul și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg spunând că nu vrea să lupte împotriva dezinformării și propagandei pe propria sa platformă și că gândește într-un mod „autoritar”, anunță Cotidianul.ro.

”Simt că parcă ai negocia cu puterile străine uneori. Facebook este o companie globala care are o influență uriașă pe care abia începem să o înțelegem”, , i-a transmis Hillary Clinton lui Zuckerberg.

Este evident că pentru Clinton nu a fost suficiet că Zuckerberg a apărut în fața comisiilor Congresului pentru a explica cum Facebook ar fi manipulat „involuntar” alegerile din SUA, nu a fost suficientă nici cooptarea unor think tankuri neoconservatoare precum Atlantic Council în echipa care aplică cenzura la Facebok. La finalul săptămânii trecute, Clinton a spus:

”În opinia mea, Facebook a început să vină cu argumente chinuite despre libertatea de exprimare și cenzură, argumente cu care continuă pentru că este în interesul afacerii lor”.

Clinton a mai declarat că a fost surprinsă în timpul campaniei din 2016 de forța miciunilor și a teoriilor conspirației ce au apărut în mediul online.

”Nu am înțeles atunci ce se întâmplă sub radar”, a spus Clinton.

Este interesant că acest atac al lui Clinton împotriva Facebook a venit duminică, la mai puțin de 48 de ore după ce, la Forumul Economic Mondial de la Davos, George Soros a sărit și el la gâtul lui Mark Zuckerberg.

”Cred că există o asistență și o cooperare informală sau un acord între Donald Trump și Facebook. Facebook va lucra pentru realegerea lui Trump, iar Trump va proteja Facebook pentru ca această situație să nu se modifice, iar asta mă îngrijorează în perspectica rezultatelor din 2020”, a spus Soros, citat de Bloomberg.

Citește și: Insulte la adresa lui Trump: Fostul Președinte SUA, Barack Obama l-a numit „Fascist!”

Total
0
Shares
Total
0
Share