Sport: Alți trei sportivi ruși suspendați pe viață de CIO pentru dopaj

Jocuri olimpice de iarna 2018, coreea de sud

Alți trei sportivi ruși, clasați pe locul 4 în probele de bob la JO 2014 de la Soci, au fost suspendați pe viață, ducând astfel la 22 numărul sportivilor descalificați la aceste Jocuri de iarnă în cadrul scandalului de dopaj instituționalizat din Rusia, a anunțat miercuri Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Aleksandr Kasianov, Aleksei Pușkarev și Ilvir Huzin, clasați pe locul 4 la bob-4, sunt descalificați, precum și întreaga echipă, și sunt suspendați pe viață din orice probă olimpică, potrivit deciziei CIO, luată de comisia Oswald care este însărcinată cu anchetarea cazurilor individuale de dopaj ale rușilor la JO de la Soci.

Clasat tot pe locul 4 la bob-2, Aleksandr Kasianov este descalificat și din această disciplină.

În cadrul acestor sancțiuni, echipele ruse de bob-4 și bob-2, din care făcea parte și starul național Aleksandr Zubkov, au fost deja deposedate de titlul olimpic obținut la Soci.

De la prima sancțiune, dată pe 1 noiembrie, Rusia a pierdut în total 11 medalii, dintre care 4 de aur, din cele 33 câștigate la JO de la Soci. Rusia, care a terminat pe primul loc în clasamentul pe medalii, a fost depășită între timp de Norvegia.

Aceste noi sancțiuni intervin cu câteva zile înainte de o reuniune crucială a Comisiei executive a Comitetului Internațional Olimpic, care va decide pe 5 decembrie participarea sau nu a Rusiei la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Total
0
Shares
Total
0
Share