Sprijin UE și PNUD pentru comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului

Douăsprezece comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost selectate pentru a beneficia de sprijin pentru dezvoltarea locală. Sprijinul este oferit de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Aceste comunități sunt: Holercani, Coșnița, Cârnățeni, Sănătăuca, Puhăcheni și Hârbovăț (pe malul drept), precum și Rașcov, Gîsca, Teiul, Pervomaisc, Butor și Ternovca (pe malul stâng). Comunitățile vor fi îndrumate să implice populația în planificarea și monitorizarea dezvoltării locale.

„PNUD a dezvoltat și testat cu succes un model inovator de implicare a diasporei în dezvoltarea locală și a contribuit la crearea a peste 100 de grupuri de inițiativă și asociații ale băștinașilor. Ne propunem să extindem această experiență pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile locale și pentru a consolida guvernarea locală”, a declarat Olesea Cazacu, coordonatoare de programe la PNUD Moldova.

Timp de un an, cele 12 comunități vor fi asistate în identificarea, formularea, planificarea și implementarea inițiativelor locale.

Total
0
Shares
Total
0
Share