Externe

TOP 10 – clasamentul celor mai sănătoase națiuni din lume din 2019. În ce țari oamenii trăiesc cel mai sănătos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Europa conduce topul celor mai sănătoase națiuni din lume, iar țările de la Marea Mediterană sunt în fruntea listei în 2019.

Conform ultimei clasificări făcute de Bloomberg, Europa ocupă șase din cele 10 poziții ale topului luptându-se pentru ele cu țările Americii de Nord. SUA se plasează pe locul 35 în anul 2019, cu cinci poziții mai jos decât Cuba, țara cu cele mai mici venituri de pe listă. Moldova, România sau Ucraina nici măcar nu a intrat în acest top.
 
Studiile sugerează că dieta mediteraneeană ce conține alimente precum uleiul de măsline și nucile, scade riscul afecțiunilor cardiovasculare majore, fapt ce ridică o populație în acest top. Iar țările asiatice și-au îmbunătățit poziția în top ajutate de Coreea de Sud care a urcat 7 locuri față de anul trecut și de China care a ajuns pe poziția 52.
 
Studiul a luat în considerare 169 de țări și națiuni și a făcut clasificarea pe baza unor indicatori precum speranța de viață, dar a și taxat consumul de tutun și obezitatea. Printre factorii luați în considerare au mai fost cei de mediu precum igiena și puritatea apei.
Top 10 cele mai sănătoase națiuni, potrivit clasamentului Bloomberg:
1. Spania
2. Italia
3. Islanda
4. Japonia
5. Elveția
6. Suedia
7. Australia
8. Singapore
9. Norvegia
10. Israel
loading...

Comments are closed.