Alte știri

Topul deputaților din Legislatura a X-a care au vorbit cel mai mult

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit datelor oferite de proiectul „Deputatul Leneș”, în Legislatura a X-a au fost 23.455 de intervenții de la microfoanele Parlamentului. În total, s-a vorbit timp de 17.644 de minute, echivalentul a 12 zile. Totodată, au fost rostite peste 1,7 milioane de cuvinte, relatează Agora.

Recordul absolut îl deține președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu 10.764 de intervenții și 4.282 de minute vorbite, adică aproape trei zile.

În topul celor mai vorbăreți urmează socialiștii Vasile Bolea și Vlad Bătrâncea, care au avut 1.403 și, respectiv, 1.159 de intervenții de la microfon. Fiecare a vorbit câte circa 18 ore. Urmează deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari cu 844 de intervenții și 16 ore vorbite.

Printre cei mai vorbăreți aleși se numără și deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Acesta a luat cuvântul de 837 de ori și a vorbit 13 ore. Urmează Igor Munteanu de la Platforma DA, care a inclus microfonul de 355 de ori și a vorbit peste 11 ore. Deputatul PAS Lilian Carp a avut 324 de intervenții și peste opt ore vorbite.

Următorii trei aleși care au vorbit cel mai mult în Parlament sunt: deputatul Pro Moldova Adrian Candu (8 ore), deputatul PAS Mihai Popșoi (6 ore) și deputatul platformei Pentru Moldova Sergiu Sîrbu (6 ore).

loading...

Comments are closed.