Alte știri

Trei regiuni din Italia vor intra în carantină totală, în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

COVID-19 a luat până acum cel puțin două milioane de vieți la nivel global, iar experții sunt de acord că abia de la anul am putea răsufla ușurați.

Nu pică așadar deloc bine vestea că americanii de la Pfizer vor reduce temporar livrările de vaccin în următoarele spatamani – deși scopul este de a reașeza și mări producția. Până una-alta, în Europa, înmulţirea cazurilor de infectare a antrenat noi restricții în Marea Britanie și Italia.

Miniştrii Sănătăţii din şase ţări ale Uniunii Europene – Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Letonia şi Suedia – şi-au exprimat “profunda îngrijorare” cu privire la întârzierile în livrarea vaccinului Pfizer / BioNTech. Într-o scrisoare comună adresată Comisiei Europene, oficialii descriu situaţia drept “inacceptabilă”.

Compania americană reduce temporar livrările în Europa, din cauza lucrărilor pentru mărirera capacității de producție la unitatea din Belgia.

Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene: „L-am contactat imediat pe directorul general al Pfizer şi mi-a explicat că producţia va fi întârziată în următoarele săptămâni, dar m-a asigurat că toate dozele garantate pentru primul trimestru (către ţările UE ) chiar vor fi livrate în primul trimestru”.

Britanicii folosesc deja trei seruri diferite, iar campania a luat avânt în ultimele zile. Totuși, cifrele rămân ridicate. Pentru că, în fiecare weekend, parcurile din Regatul Unit sunt din cale-afara de animate, premierul li s-a adresat direct compatrioților săi.

Boris Johnson, premier UK: „Nu uitați, unul din trei oameni infectați nu au simptome. Sunt surse tăcute de infectare care, fară să vrea, îi îmbolnăvesc pe alții, poate chiar pe voi! Cel mai sigur e ca fiecare să plece de la ipoteza că are COVID.”

Începând de luni, toți pasagerii care doresc să vină în Regat trebuie să prezinte, din momentul îmbarcării, un test negativ. Iar la sosire, trebuie să se auto-izoleze timp de zece zile.

Boris Johnson, premier UK: „Cu 55.761 de cazuri pozitive ieri și, din păcate, 1.280 de decese, nu este momentul pentru nici cea mai mică relaxare.”

Și în Italia, imunizarea se face cu două seruri, Pfizer și Modena. Totuși, regiunile Lombardia, Alto Adige şi Sicilia vor reintra în carantină totală, din cauza creșterii rătei de infectare.

În restul Peninsulei, circulaţia este interzisă între orele 22 şi 5 dimineața, centrele comerciale sunt închise în weekend, iar localurile trag obloanele cel mai târziu la ora 18.

loading...

Comments are closed.