Actual

ULTIMA ORĂ // A fost desemnat un nou procuror-șef interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost desemnat un nou procuror-șef interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia. Este vorba despre Vasile Stoinov, care își începe activitatea de astăzi, 2 noiembrie. Desemnarea a avut loc prin ordinul procurorul general interimar, Dumitru Robu, emis pe 1 noiembrie.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că, potrivit Legii cu privire la Procuratură, ordinul de dispunere a interimatului funcției urmează a fi aprobat sau respins la prima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor.

„Motivul este determinat de necesitatea asigurării funcționalității acestei subdiviziuni structurale, ținând cont de faptul că funcția este vacantă. Interimatul va fi asigurat până la numirea unui procuror-șef în bază de concurs”, a precizat Mariana Cherpec.

Până în prezent interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia a fost exercitat de către procurorul Victor Cîlcic. Acesta a fost desemnat în această funcție în iunie 2020, prin ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în prezent suspendat din funcție.

loading...

Comments are closed.