Politic

ULTIMA ORĂ // Anunțul CC referitor la sesizarea PSRM împotriva decretului Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 februarie 2021, Secretariatul Curții Constituționale a înregistrat sesizarea nr. 30a/2021 cu privire la controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 32-IX din 11 februarie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru, anunță instituția.

Sesizarea a fost depusă de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

“Am pregătit o sesizare la CC, ca să exercite controlul constituționalității decretului președintelui Republicii Moldova din 11 februarie 2021, prin care, după prima tentativă eșuată, președintele a înaintat a doua oară candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier, cu toate că ieri noi am anunțat că în Parlament s-a formalizat o majoritate absolută din deputați, care au solicitat Președintelui să fie desemnat candidatul Mariana Durleșteanu. Este incontestabil rolul co-decident al președintelui în procesul desemnării unui candidat la funcția de premier. Noi considerăm că președintele a încălcat prevederile Constituției, a încălcat hotărârile CC și a ieșit totalmente din câmpul constituțional, încălcând și jurământul, pe care l-a dat la investitură”, a declarat Bolea înainte să depună sesizarea la CC.

loading...

Comments are closed.