Actual

ULTIMA ORĂ // Percheziții la foști demnitari din cadrul MAI într-un caz de abuz de serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție informează că, în acest moment procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI efectuează percheziții în peste 12 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu, admis de persoane care au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI și un fost șef al Agenției Rezerve Materiale din subordinea MAI.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Precizăm că, investigațiile vizează mai multe persoane de demnitate publică, care ar fi favorizat un agent economic la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat, care a fost exportat în afara țării, defavorizând în acest fel producătorii de panificație autohtoni. Profitul beneficiarului a fost de peste 10 milioane de lei.

Despre rezultatul perchezițiilor efectuate vom reveni cu informații suplimentare.
Totodată, ținem să asigurăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.