Alte știri

ULTIMA ORĂ // PPDA cere Maiei Sandu să fie numit un Guvern pro-european

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cere președintelui Maia Sandu să desemneze un premier care să propună crearea unui Guvern ”pe bune”, pro-european. Anunțul a fost făcut de către Alexandru Slusari de la tribuna Parlamentului, în timpul examinării candidaturii premierului desemnat Natalia Gavrilița.

„Pledăm pentru un Guvern anticriză cu mandat redus. După asta mergem la popor”, a spus Slusari de la tribuna Parlamentului.

Deputatul PPDA a mai spus că nu acceptă înțelegerile cu Renato Usatîi, făcând o aluzie clară la colaborarea aproape deschisă dintre PAS și Partidul Nostru al lui Renato Usatîi.

Amintim că tot astăzi a fost propusă și candidatura Marianei Durleșteanu. Durleșteanu este susținută de PSRM, iar deputații din grupul parlamentar Pentru Moldova au anunțat că sunt gata să o susțină.

”Facem apel la toți deputații să manifeste responsabilitate și să ne așezăm chiar azi la masa de dialog și să găsim soluții pentru formarea unui guvern de tranziție profesionist. Noi am făcut propunere de candidat la funcția de premier, orice partid poate să vină cu propuneri de oameni profesioniști care să facă parte din acest guvern apolitic”, a declarat Igor Dodon, liderul socialiștilor.

”Personal mi-aș fi dorit ca anticipatele să fie în iunie, de aceea am insistat atât în ultima perioadă să găsim rapid o soluție pentru a asigura o bună guvernare până atunci, să ne așezăm la masa dialogului, însă cei din PAS se vede că preferă haosul și să genereze cât mai multă suferință oamenilor, în loc să dea dovadă de responsabilitate”, a mai spus președintele PSRM.

loading...

Comments are closed.