Alte știri

Un bărbat din SUA a fost amendat cu 12 milioane de dolari pentru incendierea unei secții de poliție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din SUA a fost condamnat să plătească o amendă de 12 milioane de dolari pentru rolul său în incendierea unei secții de poliție din Minneapolis, în timpul protestelor cauzate anul trecut de moartea lui George Floyd, informează BBC.

Dylan Shakespeare Robinson, în vârstă de 23 de ani, a pledat vinovat la acuzația de incendiere în decembrie 2020, fiind condamnat și la patru ani de închisoare.

Avocatul tânărului a spus că „nu există nicio șansă” ca aceasta să poată plăti amenda impusă de instanță.

Ce s-a întâmplat la secția de poliție

În mai 2020, mii de oameni au ieșit pe străzile din Minneapolis să protesteze, după ce George Floyd a murit în timp ce era reținut de poliție. Ofițerul Derek Chauvin, care ulterior a fost concediat și găsit vinovat de crimă, a fost filmat stând cu genunghiul pe gâtul lui Floyd timp de nouă minute, în timp acesta era întins pe jos.

Moartea lui George Floyd a provocat proteste de stradă, în timpul cărora au existat jafuri, incendieri și violență.

Printre protestatari se afla și Dylan Robinson. Potrivit procurorilor, Robinson a aprins un cocktail Molotov pe care apoi o altă persoană l-a aruncat asupra secției 3 de poliție din Minneapolis. Camerele de supraveghere ale secției l-au filmat pe Robinson aprinzând cocktailul Molotov, iar mai târziu pornind un foc la primul etaj al secției de poliție.

Dylan Robinson a pledat vinovat la acuzația de conspirație la incediere. Alți trei bărbați au făcut același lucru în cadrul unei înțelegeri, dar încă nu au fost condamnați.

Avocatul lui Robinson, care îi reprezintă pe toți patru, a spus că tânărul a fost evidențiat în mod nedrept dintre miile de oameni implicați în proteste.

Cum va fi plătită amenda

Dylan Robinson a fost condamnat la patru ani de închisoare și o amendă de 12 milioane de dolari. Potrivit procuraturii americane, restituirea sumei se va face prin diferite mijloace, inclusiv salarii, conturi bancare și un plan de plăți lunare stabilit de un judecător.

Tânărul va putea plăti „o sumă minusculă” din totalul amenzii, a spus avocatul său, adăugând că se aștepta ca și ceilalți trei acuzați să plătească o parte din daune.

Tasha Zerna, purtător de cuvânt al procuraturii locale, a declarat pentru BBC că va urmări recuperarea sumei de la Robinson pe durata încarcerării, plus încă 20 de ani după eliberare.

Aceasta nu este prima dată când o instanță americană a impus o amendă uriașă asupra unui acuzat. În 2018, un judecător din Oregon a condamnat un tânăr de 15 ani să plătească o amendă de 36 de milioane de dolari după ce acesta a recunoscut că a pornit un foc de vegetație care a fost stins abia după câteva luni. Deși avocatul copilului a susținut că amenda este absurdă, judecătorul a spus că este pe măsura faptei, întrucât nu a depășit valoarea daunelor provocate de incendiu.

loading...

Comments are closed.