Alte știri

Un deputat le amintește celor din guvernarea PAS că în campania electorală au promis pensie minimă de 2000 de lei pentru toți pensionarii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cer Guvernului Gavrilița să-și onoreze angajamentele electorale și să majoreze toate pensiile până la 2000 de lei, inclusiv pentru persoanele care nu au stagiul complet de cotizare, reltează primul.md.

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că fracțiunea din care face parte va susține acest proiect de lege prin comasarea cu inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a crește pensia minimă până la 2000 de lei pentru toți beneficiarii, indiferent de anii cotizați la stat.

”Le amintim domnilor de la guvernare că în campania electorală au promis pensia minimă de 2000 de lei. Dacă ați uitat, priviți imaginile video din arhivă”, a spus Odnostalco.

Guvernul Gavrilița a declarat că va majora pensia până la 2000 de lei doar pentru 183 de mii de pensionari care au stagiul complet de cotizare. Pentru restul pensionarilor creșterea va fi efectuată în funcție de stagiu, de exemplu dacă acesta este de 90%, atunci pensia minimă pentru ei va fi de 1800 de lei.

loading...

Comments are closed.