Alte știri

Un lăcătuș și un meșter necalificat, puși sub învinuire în cazul tinerilor intoxicați mortal cu monoxid de carbon într-o casă din Hâncești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura raionului Hâncești anunță despre finalizarea și transmiterea în judecată a cauzei penale, în care, în calitate de inculpați figurează un lăcătuș-reglator și un meșter necalificat, ambii fiind acuzați de ”lipsirea de viață din imprudență” a trei persoane.

Potrivit rechizitoriului, în luna octombrie 2019, aflându-se într-o locuință din orașul Hâncești pentru a verifica funcționalitatea centralei termice pe gaz, instalată anterior de către o persoană neautorizată, lăcătușul ar fi admis conștient punerea ei în exploatare, cu funcționare defectuoasă.

Acest lucru, potrivit procurorilor, a avut loc în condițiile în care lăcătușul cunoștea despre faptul că persoana neautorizată, nu ar fi efectuat lucrări de ermetizare corespunzătoare a sistemului de evacuare a gazelor, ceea ce comporta pericol pentru viața și sănătatea persoanelor.

În rezultatul acțiunilor neglijente ale inculpaților, în perioada 15 – 16 octombrie 2019, în casă s-a format o concentrație mare de monoxid de carbon, ca urmare – doi tineri de 24 și 25 de ani, și o fată de 21 de ani fiind găsiți fără suflare în interiorul locuinței.

Rezultatele rapoartelor de expertiză dispuse de procurori pe acest caz au arătat că decesul victimelor a survenit din cauza intoxicației cu o doză mortală de monoxid de carbon.

După administrarea probatoriului suficient și concludent pe acest caz, fiind audiați de procurori, inculpații cu vârstele de 36 și 42 de ani, au negat vinovăția în faptele incriminate.

Potrivit materialelor, aceștia au mai fost în conflict cu legea, fiind anterior judecați și condamnați la pedepse neprivative de libertate: unul pentru conducerea mașinii în stare avansată de ebrietate, iar celălalt – pentru fabricarea, procurarea și păstrarea ilegală a drogurilor.

Pentru cele imputate acum de procurori, legislația prevede până la 6 ani de închisoare.

În context, Procuratura atenționează cetățenii care utilizează pentru încălzirea locuințelor centrale termice pe gaz, să admită doar specialiști autorizați la instalarea și utilizarea acestora pentru a exclude consecințe similare acestui caz.

loading...

Comments are closed.